Lunile de toamnă și iarnă, însoțite de frigul și ploaia lor caracteristice, reprezintă o adevărată provocare pentru bicicliști. Bicicletele de exerciții și ergometrele sunt o modalitate excelentă de a vă menține în formă în lunile reci sau vara, dacă este prea cald afară sau doriți doar să evitați traficul urban și extraurban.În acest articol vă vom explica diferitele tipuri de bicicletele și ergometrele le folosesc în funcție de tipul de antrenament de care aveți nevoie.

Tipuri de ergometre

Aceste dispozitive sunt concepute în primul rând pentru antrenamentul acasă și nu sunt potrivite pentru antrenament intensiv sau pregătire profesională. Cu ele poți să-ți menții activitatea fizică, să-ți dezvolți rezistența și să arzi excesul de calorii.

Ergometrele pentru ciclism sunt clasificate în funcție de controlul sarcinii - ergometre controlate manual și controlate electronic, iar ca tipuri sunt biciclete verticale, orizontale și așa-numitele spinning bikes (spinning bike), care dintre toate ergometrele pentru ciclism seamănă cel mai mult cu imitația ciclismului natural.

Ei trebuie să evalueze cât de des va fi folosit dispozitivul, greutatea și înălțimea cursantului, dacă va fi folosit de una sau mai multe persoane și dacă ergometrul va fi folosit ca instrument de reabilitare pentru o persoană cu mobilitate redusă sau pentru o persoană. întâmpinând dificultăți cu antrenamentul prelungit (ergometrele orizontale sunt potrivite în acest caz).

Avantaje: 
- Preturi accesibile;
   - Varietate mare;
- Reziliență naturală.
Dezavantaje: 
- Nu este potrivit pentru antrenament intens;
- De multe ori nu sunt potrivite pentru fizicul stagiarului, ceea ce pune o presiune suplimentară asupra articulațiilor;
- Greu și mai greu de transportat.

Bicicleta de spinning

Bicicletă ergometru orizontal

Ergometru vertical

Tipuri de home trainers

Sunt concepute pentru bicicliștii profesioniști, ajutându-i să se mențină în formă și pentru bicicliștii experimentați care doresc să-și ducă mersul la următorul nivel. Aceste dispozitive îți permit să te antrenezi cu propria bicicletă, asigurând o călătorie mai confortabilă decât ergometrele și sunt de mai multe tipuri: obișnuite (clasice), role, simulatoare inteligente și interactive.

Home trainer clasice

Sunt simple și cele mai accesibile. Sunt magnetice și fluide, deoarece la primul tip rezistența este crescută sau micșorată de mai mulți magneți și de o pârghie, iar în al doilea - cu cât vă întoarceți mai repede, cu atât rezistența este mai mare. Cu toate acestea, spre deosebire de simulatoarele interactive, acestea nu oferă opțiunea de a adăuga sau elimina rezistență. Simulatoarele clasice au și versiuni inteligente, ceea ce le face compatibile cu diverse programe de antrenament precum My E-Training, Zwift, Kinomap și altele.

Home trainer cu role

Acestea constau din trei role atașate la un cadru dreptunghiular solid și sunt cel mai adesea folosite pentru a se încălzi de către cicliștii profesioniști înaintea unei curse. Mersul pe un astfel de aparat de exercițiu poate fi o provocare, deoarece bicicleta este așezată direct pe role fără sprijin lateral și trebuie să ai un simț foarte bun al echilibrului. Atât antrenamentele clasice, cât și cele cu role au opțiuni inteligente și interactive pentru a vă face antrenamentele și mai plăcute și mai eficiente.

Home trainer interactiv

Ele sunt speciale prin faptul că căderea din spate a bicicletei nu este folosită deloc. Este îndepărtat și roata este atașată la caseta simulatorului. Acest tip de simulator simulează condițiile de ciclism în aer liber, cum ar fi terenul denivelat sau deluros, combinând acest lucru cu compatibilitatea lor cu diverse aplicații software și de antrenament, oferind astfel un sentiment de ciclism mai realist.

Home Trainer clasic Elite Novo Force

Home trainer cu role Elite Quick Motion

Home trainer interactiv  Elite Direto XR

Avantaje

 • Folosește-ți propria bicicletă cu ele;
  • Antrenament eficient;
  • Compatibil cu o varietate de software și aplicații care oferă analize la sfârșitul fiecărui antrenament;
  • În funcție de tipul de simulatoare – compatibile cu bicicletele MTB, de drum și de oraș;
  • Ușoare și compacte.
  • Dezavantaje

  • Un preț mai mare;
  • Niveluri de zgomot mai ridicate.
  • Indiferent dacă scopul tău este să rămâi activ fizic după o zi lungă de muncă sau să te pregătești pentru următoarea cursă, atât ergometrele, cât și bicicletele de exerciții sunt o modalitate excelentă de a te antrena în lunile reci de iarnă.
   Am citit si sunt de acord cu Termeni de utilizare.
   Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.