Te decizi să cumperi o bicicletă - ușor! Înțelegi că cadrele sunt realizate din mai multe materiale diferite și te întrebi ce bicicletă să alegi - dificil, mai ales dacă nu cunoști diferența dintre materialele respective.Ar trebui să alegi cadru din aluminiu, carbon sau oțel?Fiecare material are avantajele sale și dezavantaje, dar alegerea cadrului depinde de următoarele lucruri: dacă greutatea contează pentru tine, câți bani ești dispus să lași deoparte, dacă vrei să reziste 10 ani înainte sau dacă vei cumpăra o bicicletă nouă după unul sau două sezoane. , fie că îți dorești o bicicletă de o marcă renumită, fie că vrei să alegi singur piesele pentru bicicleta ta. În acest articol vă oferim o imagine de ansamblu asupra avantajelor și dezavantajelor fiecărui material.

Aluminiu

Aluminiul este cel mai des folosit material pentru realizarea cadrelor de biciclete. Avantajele sale sunt că nu ruginește, este relativ ușor și are un raport rezistență-greutate extrem de bun. De asemenea, este ușor accesibil, iar prețurile bicicletelor din aluminiu de calitate variază de la 1200 la 3000 BGN (în funcție de celelalte părți și componente ale bicicletei).

Avantaje - bicicletele din aluminiu sunt ușoare, durabile și garantează o accelerație rapidă. Raport calitate/preț excelent.

Dezavantaje - nu neutralizează vibrațiile de la frecarea anvelopelor, precum și a altor materiale, ceea ce înseamnă că călătoria ta va fi puțin „mai grea”.

  Carbon

  Cel mai des folosit material în bicicletele de înaltă calitate este carbonul (fibre de carbon legate cu rășină). Cel mai mare avantaj al carbonului este că acest material este mai ușor decât aluminiul și oțelul. Densitatea sa mai mică contribuie la absorbția vibrațiilor în timpul conducerii, ceea ce înseamnă că călătoria dumneavoastră va fi mai lină și mai confortabilă.

  Carbonul poate fi modelat în forme mai complexe, oferind producătorilor de biciclete mai multă libertate de a dezvolta cadre cât mai aerodinamice posibil. Un alt avantaj al acestui material este că producătorii pot modifica alinierea fibrelor individuale, oferind niveluri diferite de rigiditate în diferite părți ale cadrului, în funcție de tipul de mers pentru care va fi folosită bicicleta.

   Avantajele carbonului sunt că este extrem de ușor, mai ușor de modelat, nu poate rugini, nu are lipire, absoarbe vibrațiile mai bine decât alte materiale.
   Dezavantajele sunt că acest material este scump și mai susceptibil la aderență decât aluminiul și oțelul, iar odată ce aderă, carbonul devine casant și cadrul inutilizabil.

   Oţel

   Pe vremuri, oțelul era cel mai folosit material pentru fabricarea cadrelor de biciclete. Astăzi, însă, nu este atât de popular din cauza aluminiului și carbonului.

   Principalele motive pentru care oțelul nu mai este atât de preferat sunt greutatea acestuia (bicicletele cu cadre din oțel sunt relativ mai grele) și prețul său (ca material oțelul este mai scump decât aluminiul, deci nu este preferat de producătorii de biciclete înșiși și nu vei găsi bicicleta de otel de clasa medie sau inalta).

   Și totuși, deși oțelul este folosit în bicicletele low-end, este durabil, rezistent la uzură și, spre deosebire de aluminiu și carbon, este ușor de reparat. Înainte de a face modificări, utilizați straturile pentru a evidenția elementul dorit.

    Avantajele oțelului sunt că face plimbările lungi cu bicicleta mai confortabile, ușor de reparat și accesibile dacă aveți un buget mai mic. Înainte de a face modificări, utilizați straturile pentru a evidenția elementul dorit. 
    Dezavantajele sunt că ruginește, necesită mai multă întreținere decât alte materiale și face bicicleta grea - lucru pe care majoritatea bicicliștilor îl evită în zilele noastre.


    Ați auzit vreodată de o bicicletă din lemn? S-ar putea să fii surprins, dar aceste biciclete sunt reale!

    Bambus

    Bicicletele Bamboo sunt surprinzător de durabile, puternice, ușoare, confortabile și au mult stil. Avantajul producției de biciclete din bambus este că acestea sunt realizate din material care se poate regenera rapid, ceea ce face ca creația lor să fie ecologică. Aceste biciclete exotice și unice nu sunt inferioare bicicletelor din aluminiu de calitate, sunt chiar mai ușoare decât acestea și absorb vibrațiile de la frecarea anvelopelor de 4 ori mai bine decât carbonul, ceea ce le face perfecte pentru călătorii lungi.

    Branduri straine precum Boo si Calfee produc de mult timp biciclete din bambus, iar in urma cu cativa ani aceste roti au aparut in Bulgaria.in viitorul bicicletelor.

     Am citit si sunt de acord cu Termeni de utilizare.
     Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.